Acest site este detinut si operat de catre EAGENCY DESIGNERS SRL. Acesta este un contract cu EAGENCY DESIGNERS SRL si trebuie acceptat inainte de a comanda orice serviciu prin site-ul www.estidiferit.ro. Orice comanda se considera confirmata de catre client daca este bifata casuta “Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile Legale de livrare a Serviciilor” si apoi prin apasarea butonului “Finalizare comanda”.
Capitolul I.
Obiectul contractului
Art. 1. Furnizorul asigura gazduire de site-uri, inregistrare de domenii, certificate SSL sau alte servicii web pe care Clientul le comanda prin site-ul www.estidiferit.ro.
Art. 2. Durata prezentului contract este egala cu perioada pentru care clientul alege sa plateasca serviciile comandate.
Nu exista un termen minim, Clientul poate renunta oricand doreste la serviciile oferite de catre Furnizor.
Capitolul II.
Preturi si conditii de plata
Art. 3. Clientul va plati catre Furnizor contravaloarea serviciilor comandate prin formularul online. Clientul poate solicita oricand modificarea serviciilor de gazduire iar noul pret va fi reflectat in viitoarele facturi emise de catre Furnizor.
Art. 4. Plata catre Furnizor se va face online prin card bancar (Stripe Payments) pe baza facturii proforme emise de catre Furnizor. Factura proforma se trimite catre adresa de e-mail din contul Clientului imediat dupa finalizarea comenzii si cu 14 zile calendaristice inainte de expirarea perioadei pentru care s-a achitat in avans. Dupa finalizarea platii detaliile pachetului de gazduire ales vor fi trimise pe adresa de email inregistrata la crearea contului. Datele se vor regasi si in contul inregistrat pe my.estidiferit.ro la sectiunea servicii.
Art. 5. Plata pentru perioada urmatoare se face cu cel mult o zi inainte de incheierea termenului pentru care a fost achitata suma precedenta. Serviciul de gazduire se suspenda automat in prima zi de expirare pana la efectuarea platii. Daca plata nu se efectueaza in 7 de zile de la incheierea termenului de plata, contul poate fi sters impreuna cu tot continutul.
Art. 6. Furnizorul poate modifica preturile pentru clientii existenti dar numai incepand cu urmatoarea factura, nicidecum retroactiv.
Capitolul III.
Generalitati privind serviciul, garantii si raspunderi
Art. 7. Furnizorul garanteaza ca serviciul pe care il va furniza va fi in conditii normale de operare. Disponibilitatea serviciului se masoara pentru o luna calendaristica, excluzand perioadele de intretinere. Prin conditii normale de operare se intelege o disponibilitate garantata a serviciului de 99.9%.
Art. 8. Perioadele de intretinere vor fi programate pe cat posibil in timpul noptii si vor fi anuntate in prealabil daca se considera ca va dura mai mult de 15 minute.
Art. 9. In cazul unui uptime mai mic decat cel garantat, Furnizorul se obliga, la cererea Clientului, sa crediteze contul acestuia, procentual din valoarea abonamentului lunar, astfel: 5% pentru uptime intre 99.8% si 99%, 15% pentru uptime intre 99% si 98%, 40% pentru uptime intre 98% si 95%, 65% pentru uptime intre 95% si 90% si 100% pentru uptime sub 90%.
Art. 10. Cu exceptia celor prevazute mai sus, Furnizorul nu poate fi facut raspunzator pentru acele prejudicii, oricare ar fi acestea, a caror existenta Clientul ar pune-o pe seama nefunctionarii corespunzatoare a serviciilor Furnizorului.
Art. 11. Furnizorul nu raspunde si nu este responsabil pentru neexecutarea serviciului, pentru orice alta degradare a serviciului sau pentru orice inarziere in furnizarea acestuia, care: a) poate fi atribuita actiunilor sau omisiunilor Clientului, angajatilor acestuia, tertilor angajati de catre Client sau beneficiari ai serviciilor acestuia; b) survine in orice perioada de intretinere planificata a Furnizorului; c) se datoreaza evenimentelor de Forta Majora; d) sunt rezultatul unei suspendari sau a stergerii contului ca urmare a neplatii pretului contractului de catre Client.
Art. 12. Furnizorul are dreptul sa ceara de la Client restituirea sumelor platite cu titlu de dauna partilor, precum si a costurilor aferente platii acestor sume, precum si a daunelor suferite, pana la acoperirea integrala a prejudiciilor, inclusive a costurilor indirecte si a celor datorate tertilor ca urmare a raspunderii Furnizorului cauzate de actele abuzive, delictuale sau frauduloase ale Clientului. Clientul este direct si singur raspunzator fata de Furnizor sau terti in cazul in care aduce prejudicii acestora prin actele sau faptele sale neconforme cu prezentul contract sau cu legislatia romana.
Art. 13. Furnizorul nu va fi raspunzator fata de Client sau terte persoane pentru nici o dauna, pierdere de profit, beneficii nerealizate, ratarea unor oportunitati de afaceri sau alte pierderi suferite de Client sau terte persoane, direct sau indirect, ca urmare a folosirii produselor si serviciilor Furnizorului. In toate cazurile, raspunderea Furnizorului este limitata la valoarea unei luni de abonament platite de Client.
Capitolul IV.
Termeni si conditii generale
Art. 14. Reteaua Internet si serviciile Furnizorului trebuie utilizate intr-o maniera conforma cu scopurile vizate de acesta si pot fi utilizate numai in scopuri legale. Clientul nu are permisiunea sa utilizeze reteaua si serviciile Furnizorului (a) pentru a transmite, a distribui sau stoca material care incalca vreun act normativ aplicabil, (b) intr-o maniera care sa duca la incalcarea drepturilor de autor, a unei marci inregistrate, a secretului comercial sau a altor drepturi de proprietate intelectuala sau a dreptului la intimitate, la publicitate sau a altor drepturi personale ale altor parti, (c) daca modul de utilizare este necinstit, defaimator, calomniator, amenintator, abuziv sau contine cel putin o componenta informatica de natura sa produca defectiuni, (d) contine oferte frauduloase de bunuri sau servicii sau orice alte materiale promotionale care contin afirmatii, pretentii sau reprezentari false, de natura sa insele sau sa induca in eroare (e) in general, intr-o maniera care poate angaja raspunderea penala sau civila a furnizorului sau a oricarui membru al personalului acestuia.
Art. 15. Furnizorul nu-si asuma nici o responsabilitate pentru vreun material creat, stocat sau accesibil pe sau prin retelele si serviciile furnizorului care nu este expediat de sau la cererea Furnizorului. Furnizorul nu monitorizeaza si nu exercita nici un control editorial asupra vreunui asemenea material, dar isi rezerva dreptul de a face acest lucru in masura in care este cerut de legea aplicabila. Furnizorul nu este responsabil de modalitatea de accesare a unor asemenea materiale pe sau prin intermediul retelelor si/sau serviciilor oferite de furnizor in baza prezentului contract. Furnizorul nu este raspunzator pentru continutul nici unui site Web, altele decat cele care apartin direct Furnizorului.
Art. 16. Clientul nu poate expedia mesaje care nu au fost solicitate, inclusiv, fara a se limita la, pachete de reclame comerciale sau anunturi de informatii nesolicitate (denumite in continuare „SPAM”) intr-o maniera la care Furnizorul se poate astepta in mod rezonabil sa aiba un impact negativ asupra retelei si serviciilor acestuia, inclusiv, fara a se limita la, utilizarea unui cont de e-mail din reteaua Furnizorului pentru a expedia mesaje de tip SPAM sau utilizarea serviciului unui alt furnizor pentru a expedia mesaje de tip SPAM sau pentru a promova un site care se afla sau care este conectat la reteaua Furnizorului. In plus, Clientul nu are permisiunea sa utilizeze reteaua si serviciile Furnizorului pentru ca (a) sa expedieze mesaje prin e-mail care sunt excesive si/sau au ca intentie sa hartuiasca sau sa deranjeze alti utilizatori (b) sa continue sa expedieze mesaje prin e-mail catre un adresant care a indicat ca nu doreste sa mai primeasca asemenea mesaje, (c) sa expedieze mesaje prin e-mail care contin informatii contrafacute in antetul mesajului („header”), (d) sa expedieze e-mailuri rauvoitoare, inclusiv, fara a se limita la, mass-mail, (e) sa expedieze sau sa primeasca mesaje intr-o maniera care incalca politicile de furnizare ale unui furnizor de servicii pe Internet.
Art. 17. Clientul nu are voie sa incalce sau sa incerce sa incalce securitatea retelei si a serviciilor Furnizorului, inclusiv, fara a se limita la, (a) accesarea de date ce nu ii sunt destinate sau patrunderea intr-un server sau cont pe care nu are permisiunea sa le acceseze, (b) incercarea de a proba, scana sau testa vulnerabilitatea unui sistem sau a unei retele sau de a incalca securitatea acestuia/acesteia sau masurile de autentificare fara a fi autorizat in mod corespunzator, (c) incercarea de a interfera cu, de a intrerupe sau de a face inutilizabil serviciul de catre un alt utilizator, gazda sau retea, inclusiv, fara a se limita la, mijloace de supraincarcare, „Flooding”, „Mail Bombing” sau „Crashing” (d) contrafacerea oricarui header TCP/IP sau a oricarei parti din informatia cuprinsa in acesta sau (e) declansarea oricarei actiuni in vederea obtinerii de servicii la care un asemenea utilizator nu are dreptul (f) folosirea excesiva si/sau abuziva a resurselor alocate (procesor, memorie, numar de fisiere, conexiuni tcp, …)
Art. 18. Furnizorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul de la anumite adrese IP la serviciile si resursele proprii in cazul detectarii de activitati suspecte. Acestea includ, fara a se limita la: multiple incerari eronate de autentificare, incercari de fortare a serviciilor (injection), trimiterea de mesaje in masa sau simultan catre multi destinatari, adrese IP marcate in liste uzuale de SPAM sau abuzuri, etc.
Art. 19. In cazul in care Furnizorul considera ca, Clientul a incalcat vreo prevedere a acestui capitol acesta va primi un avertisment scris sau va fi supus, dupa cum Furnizorul va socoti de cuviinta, in functie si de natura si gravitatea faptei, unei suspendari temporare a serviciilor furnizate pana ce accepta sa se abtina de la orice alte incalcari viitoare ale acestor prevederi. Clientul despre care Furnizorul stabileste ca a comis o a doua incalcare a oricarei prevederi din Termeni si Conditii va fi supus unei suspendari sau intreruperi totale si imediate a serviciilor furnizate.
Art. 20. In cazul unor incalcari repetate, evidente sau cu rea-credinta a articolelor acestui capitol sau a unor incalcari extrem de grave (initiere de atacuri tip DoS, tentative de acces fara drept la sisteme informatice, alte activitati ce pun in pericol siguranta echipamentelor Furnizorului sau ale Internetului), Furnizorul isi rezerva dreptul de a decide suspendarea si intreruperea imediata a serviciilor furnizate si eventual la plata de daune-interese.
Art. 21. Furnizorul va trimite de indata Clientului o informare cu privire la decizia luata si motivatia acesteia.
Art. 22. Consumul de resurse. Fiecare cont de gazduire este monitorizat permanent pentru a se urmari consumul de resurse (CPU, memorie RAM, procese simultane, trafic etc) pentru a nu afecta celelalte conturi gazduite pe acelasi server. In situatia in care un cont necesita mai multe resurse decat ii sunt alocate, sistemul va afisa pentru unii vizitatori un mesaj de eroare (ex. Resources Limit Usage) iar noi ne rezervam dreptul de a suspenda acel cont sau de a muta/modifica scriptul sau scripturile care consuma resurse in exces fara o instiintare a proprietarului site-ului. Este obligatia clientului de a-si optimiza scripturile si bazele de date pentru o buna functionare si/sau de a cere marirea pachetului de gazduire care ofera suficiente resurse pentru buna functionare a site-ului. Prin utilizarea sistemului cPanel / CENTOS / AlmaLinux OS toate pachetele de gazduire au resursele limitate conform urmatoarelor specificatii:
Pachetul Diferit 20 poate utiliza maximum 16 vCPU Cores, 100 de procese simultane, maximum 64GB si trimite maximum 250 e-mailuri/ora.
Pachetul Diferit 50 poate utiliza maximum 16 vCPU Cores, 100 de procese simultane, maximum 64GB RAM si trimite maximum 250 e-mailuri/ora.
Pachetul Diferit 100 poate utiliza maximum 16 vCPU Cores, 100 de procese simultane, maximum 64GB RAM si trimite maximum 250 e-mailuri/ora.
Procesoarele sunt AMD EPYC 7282 sau Intel Xeon E5 2630v4 sau Ampere Altra Q80-30.
Numarul maxim de fisiere si foldere (inodes) ce pot exista intr-un cont este de 400.000. Numarul de fisiere reprezinta fisierele care alcatuiesc site-ul, e-mailurile (fiecare e-mail inseamna un fisier) si fisierele de sistem (fisier cu parole, directoare protejate etc).
Art. 23 Este interzisa publicarea pe serverele furnizorului de continuturi sau trimiteri (links) catre astfel de continuturi care: (I) incalca ori prejudiciaza in orice mod drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane ori alte drepturi; (II) au continut obscen sau pornografic sau de natura violenta; (III) au continut defaimator sau calomnios; (IV) au continut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (V) contin virusi, cai troieni sau altele similare; (VI) contin software piratat sau se adreseaza celor care pirateaza software ori practica orice activitati similare. Este, de asemenea, interzisa utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).
Capitolul V.
Rezilierea contractului Art. 24. Contractul poate fi reziliat inainte de termen in urmatoarele situatii: (a) prin acordul scris al ambelor Parti; (b) in cazul indeplinirii uneia dintre conditiile de reziliere prevazute in Contract; (c) in cazul in care una dintre Parti este in imposibilitatea prevazuta legal de a continua executarea prezentului Contract.
Art. 25. Conditiile in care un contract se poate rezilia unilateral sunt: (a) Intarzierea, cu mai mult de 21 zile calendaristice a efectuarii platii de catre Client; (b) Descoperirea unei fraude; (c) Folosirea unor scripturi/programe care pot aduce prejudicii serverelor pe care este gazduit site-ul. (e) Clientul poate denunta unilateral contractul oricand doreste.
Capitolul VI.
Arbitraj
Art. 26. Ambele Parti vor depune maximum de efort pentru solutionarea, pe cale amiabila si in spiritul prevederilor contractuale, a litigiilor de orice natura care ar putea aparea din, sau in legatura cu prezentul Contract, cu aplicarea sau cu interpretarea sa. Partile se obliga reciproc la executarea intocmai si la timp a obligatiilor contractuale. In cazul neindeplinirii, totale sau partiale, sau a realizarii necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin prezentul Contract, de catre oricare dintre partile contractante, partea aflata in culpa va plati daune interese in conditiile legii romane in vigoare, in cazul in care nu sunt explicit definite in prezentul Contract. Prezentul Contract constituie principalul instrument juridic probant pentru solutionarea eventualelor litigii intre Parti, pe cale amiabila sau, in caz de neintelegere, prin actiune in justitie, pentru daune interese, adresata instantei competente. In cazul in care negocierile pentru o astfel de solutionare nu vor determina rezolvarea disputelor, litigiul va fi deferit spre solutionare instantei judecatoresti. Solutionarea litigiilor se va face conform regulilor de procedura ale instantei respective, cu aplicarea normelor de drept in vigoare in Romania. Partile consimt sa fie tinute in baza hotararilor acestei institutii, care sunt definitive si executorii.
Capitolul VII.
Forta majora
Art. 27. Prin „forta majora“ se inteleg toate evenimentele si/sau circumstantele obiective, imprevizibile (nefiind cunoscute la incheierea acestui Contract) si de neinlaturat (nefiind sub controlul partilor semnatare), aparute dupa intrarea in vigoare a acestui Contract si care impiedica indeplinirea obligatiilor stipulate in cadrul acestuia. Problemele de ordin tehnic ale Furnizorului nu constituie forta majora. Daca o situatie de forta majora impiedica sau intarzie, complet sau partial, executarea prezentului Contract, de catre oricare dintre Parti, partea afectata va fi exonerata de indeplinirea obligatiilor contractuale, dar numai pe perioada cat indeplinirea obligatiilor este afectata de situatia de forta majora. Partea care invoca forta majora are obligatia de a notifica cealalta parte, in scris, in maximum 10 zile calendaristice de la data de incepere a evenimentelor considerate drept forta majora, trimitand totodata un act confirmativ eliberat de Camera de Comert si Industrie prin care sa se certifice realitatea si exactitatea evenimentelor cuprinse in notificarea mentionata. Data de referinta este data stampilei oficiului postal de expediere. Aceeasi procedura si acelasi termen de notificare si confirmare sunt aplicabile si cu privire la incetarea situatiei de forta majora.
Capitolul VIII.
Dispozitii finale
Art. 28. Prezentul Contract, incheiat prin acordul mutual al Partilor, reprezinta instrumentul oficial si legal dintre parti. Acordul de vointa al partilor, odata exprimat, stabileste toate drepturile si obligatiile Partilor, conferind raportului juridic incheiat putere de lucru si relatiei sociale reglementate, profitabilitate reciproca.
Art. 29. Cesiune de drepturi. Clientul nu poate reprezenta sau angaja Furnizorul fata de o terta persoana decat cu acordul expres, scris si limitativ al Furnizorului, care va fi valabil doar in situatia si pe perioada descrisa in respectivul acord.
Capitolul IX.
Inregistrarea si reinnoirea domeniilor
Art. 30. Domeniile cu alta extensie decat .ro (domeniile .ro se rezerva la ROTLD dupa efectuarea comenzii) nu se inregistreaza decat in momentul in care plata ajunge in contul Furnizorului. In acest timp domeniul este disponibil oricui pentru inregistrare (recomandam folosirea platii electronice – card bancar (Stripe Payments) – pentru evitarea pierderii domeniului dorit) iar Furnizorul nu poate fi facut responsabil pentru asta in nici un fel. Pentru reinnoirea domeniilor Furnizorului trimite automat Clientului cu cel putin 14 zile inainte ca un domeniu sa expire, o proforma pentru reinnoirea domeniului. In cazul in care proforma nu este achitata la timp, domeniul (in functie de extensie) poate intra in carantina iar daca se doreste recuperarea lui, Clientul trebuie sa achite o suma cuprinsa intre 50 si 200EUR+TVA (suma exacta va fi anuntata Clientului si difera in functie de extensie). In cazul domeniilor .ro, clientul este obligat sa respecte conditiile impuse de registrarul ROTLD: Regulile de inregistrare ROTLD si Contractul de inregistrare ROTLD In cazul inregistrarii domeniilor cu alta terminatie, clientul este obligat sa respecte conditiile impuse de autoritatea extensiei respective.
Capitolul X.
Protectia datelor cu caracter personal
Art. 31. Furnizorul colecteaza prin intermediul Website-ului date cu caracter personal ale Clientului. Clientul trebuie sa consulte Politica de Confidentialitate aplicabila Website-ului. Website-ul utilizeaza cookies. Clientul trebuie sa consulte Politica privind Cookies aplicabila Website-ului.
Capitolul XI.
Garantia – Banii inapoi in 30 de zile
Fiecare client de gazduire al SC EAGENCY DESIGNERS SRL beneficiaza de o garantie de 30 de zile. Daca in aceasta perioada nu sunteti complet satisfacut de calitatea serviciului de hosting, puteti solicita si primi inapoi banii platiti in avans.
Urmatoarele servicii nu sunt incluse in Garantia de 30 de zile: taxele pentru inregistrarea numelor de domeniu (nationale si/sau internationale).
In cazul in care anularea contului se datoreaza incalcarii de catre client a prezentelor termene si conditii, nu se va efectua rambursul.
Garantia de rambursare a platii, in termen de 30 zile de la efectuarea comenzii nu se aplica si nu se va efectua in cazul in care s-a utilizat cel putin 20% din transferul de date alocat contului de gazduire care constituie subiectul cererii de rambursare.
Acest document a fost modificat ultima data la 1 septembrie 2023.